Take Me Away – musikkvideoen er her

Intervju med regisør Alexander Ophaug

Regisør Alexander Ophaug

Alexander Ophaug, foto Monica B. Vigdal

Kan du si noe om hvordan du synes det har vært å jobbe med dette prosjektet?

Det å lage musikkvideo for et så unikt band som Bardz har vært utrolig givende for meg som musikkvideo-regissør og manusforfatter. Jeg fikk en utfordring fra både min mor og kjæreste om å teste ut en ny stil, jeg tok denne utfordringen på strak arm men trodde ikke det skulle bli så vanskelig. Min egentlige stil er mørk, mystisk og dyster, men for dette prosjektet gjemte jeg ikke tematikken i mørke, men la det fram i lyset. Den nye stilen gav musikkvideoen en balanse mellom mystikk og avsløring, hvor publikum står fritt til å tolke historien og stemningen.

Kan du nevne noe som har vært spesielt bra eller morsomt?

Under innspilling var det utrolig interessant og morsomt å jobbe med de talentfulle skuespillerene våre, de hoppet rett inn i karakterene og fullførte jobben over forventning. Samtidig ble jeg imponert over Bardz som også gjorde det utrolig bra under innspilling og virket som et erfarent band som har vært i utallige muusikkvideoer, selv om dette var deres første!

Med talentfulle filmskapere rundt meg ble resultatet mye bedre enn ideen. Min faste fotograf Jonas Laumann har god sans for det visuelle og vi samarbeider utrolig godt. Monica B. Vigdal var produsent samt innspillingleder og hun holdt orden på ting jeg ikke hadde tid til å tenke på. Roar Wiik som casting-assistent var en god brikke å ha med i spillet. Denne produksjonen blir nok et forbilde for fremtidige prosjekter hvor jeg skal lage musikkvideoer.

Kan du også si noe om hvordan du har valgt å tolke sangen?

Det første jeg gjør når jeg skal tolke sanger er å hente ut et visuelt bilde, som skal definere resten av historien. I denne musikkvideoen fikk jeg et bilde av en ensom dame, alene i en tom dobbeltseng, noe som sier veldig mye men også ganske lite. Etter dette studerte jeg både sangtekst og dramaturgien i selve sangen for å videretolke flere deler av intrykket mitt. Tilslutt lager jeg en tidslinje hvor jeg fordyper meg i bildet jeg først fikk. Det er min lille hemmelighet når jeg skriver manus til musikkvideoer!

 

2 kommentarer om “Take Me Away – musikkvideoen er her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s